Cara2 cepat kn bukaan

Hii ibu2..selamat berpuase.. siape kt sini gdm + metformin 38 week dh kna bersalin kn..sy skrg dh 37 week..ape ibu2 buat ye untuk cpt kn bukaan..ade tak yg bersalin sebelum 38 week..#bantusharing #ingintahu

4 Balas

sy sume ank besalin awal..3 org 36 mnggu 3 org 37 mnggu..ble masuk 35 mnggu sy mmg lasak..aktif bt keje umh..sy banyakkan brjalan pd waktu ptg..dlm 15 minit seari sy kayuh basikal senaman dlm umh.. alhamdulillah bukaan sgt mudah..bb pn cpt turun.. masa ade bukaan pn sy x sedar 4cm. besalin 2 bln lps

Rajinkan bersama dengan husband. And banyakan berjalan. Yee tahu xde mood nk bersama tapi paksakan utk bersama jugak sbb air mani husband tu saya baca mencetus contraction. Saya buat ari tu sye bersalin masa 38 minggu genap .

Nak tahu. hi, bole ke ibu mengandung makan jely cicau?

up!