???

sy skrg masuk 19week 5hari tapi belum rasa apa2 ,,bila bole rasa mungkin x perasaan kan☺☺siapa yg pernah mengalami sma dngn sy.

18 Balas

Kalau rasa perut kat bawah tu bergegar mcm rasa lapar. Tu dia tgh gerak la. Mula2 saya pun xtau. Bila cerita dgn adik ipar, dia yg bgtau. Dia kata kalau rasa lapar, kita akan rasa gegar kat atas perut sbb rahim kita dah tolak perut naik atas. Saya pun xtau nak terangkan mcm mana. Harap2 sis2 kat sini faham la.

Saya pergi scan aritu doktor tanya dah dapat rasa pergerakkan baby ke so saya bagitau 15 week dah rasa gerak halus. Doktot pon tkejut sebab dia kata utk ank sulung pergerakkan dirasa apabila usia kandungan dalam 20 week ke atas. Jadi jgn risau sis. Tunggu sja week ke 20 nanti

Sya anak pertama 25w baru dapat rasa gerakkan baby itupun kadang keliru 😆😆 tapi mengandung yang kedua ni 15w dah boleh rasa dan dah tahu rasa baby grk macam mna 😊fikir positif sahaja sis insyaallah baby sihat2 je dkt dlm

Sabar wak. 1st pregnant lambat ckit nk rasa. Sye masa 1st pregnant 20week plus plus baru rasa gerak ckit ckit. Tapi start 30 week baru sye kire pergerakan sbb time baru terasa betul baby kick. Awal awal tu mmg x rasa ape pon.

Saya 18weeks da rase baby kicking2. Sgt aktif baby ni. Lps mkn je dia msti tendang2 perut. Rasa scary pon ade jgk sbb ni 1st baby. 😁 Saya harap sis pon cpt2 dpt rasa baby tendang2. Seronok sgt.

If kndgn 1st mmg lmbt sikit sis. Actually de grk² cm sis je x perasan. Nnti bila 20weeks onwards rs lh de main bola kt dlm 😅Semoga dipermudahkan urusannya ☺️

Sy dlm week 22..rasa mcm geli2..ada bnda bergerak dlm perut....skrng dh week 30..jenuh dok pujuk dia bila aktif dok menendang..nk tdo pon x senang😛

Sma laa sis, ank no 2 dh tp still xrsa bby gerak2 lg, tp g scan dia aktif je dlm perut ibu dia, mybe ibu dia ni peruk tebal xrsa lg.. ☺️

Biasanya baby dah gerak2 tp maybe sis tak perasan. Sy pun betul2 perasan masa 20week. Tiba2 rasa vibrate 😍

Saa 18w ++ sdh rsa daa gerakkan cuma wktu mlm sblum tdur sbb siangkn krja jdii gerakkan tuh tda trasa 😅