34w On Metformin

Hi, sy skrg 34w, lau ikot kan diet on metformin kena beranak 38w kn. Lau xde tanda, kena serah diri jugak ke. Boleh tak request ngn dr ngn beranak due asal, nk paksa baby keluar awal. Hmm. Ada sape kt sini mcm sy.?? HBA1C sy yg second pon ok. 5.1%

3 Balas

Saya pun sama 37/38 weeks kena operation... ini ank no.4... sebabnya adalah.. takut baby besar atau kena infection kat baby dlm perut sebab kencing manis... tak nak risiko ikut nasihat doktor ... keselamatan baby perlu diutamakan..tc

4y ago

Xleh secara normal ke??

Mmg kna serah diri..jgn risau doktor akan tgk keadaan sis juga tu.Mcm ank buah/kwn2 yg mmg mkn ubat ni mrk bersalin normal juga slps ubat dmasukkan kat rahim.Byk hal kna tgk termsuk blood pressure

Yup.. Walaupun xda tanda kena serah diri, doc akn proceed juga untuk induce bersalin 38w.

4y ago

Ye ke. Saya nk beranak normal macsm org lain.. 😭