PERUT FIRST BABY.

sy skrang 17 minggu , tapi perut sy ni buncit ke apa ..kedepan sgt perut dia smpai org senang tahu.. sebelum ni mse buat buku pink 12 minggu berat 48 kg ..skrang timbang kt klinik 53kg hmm .. tak ape ke mcm ni ..takut obesiti .. sy kurang mkn nasi ..sy mkn buah2 je hmmm seminggu naik sekilo lak

8 Balas

Bahaya sis, misi marah kalau camni. Saya naik 3 kg pon dorang dah mrah. Lpastu kata kne start minum air gula dah ni berat awak naik mendadak sngt ni. Risau nanti sis belum smpai 9 bulan naik lagi bnyk. Dorang ada kira 2 mggu patut berat naik 0.5 kg sahaja, 1 kg pon takpe lagi. Sis kurangkan makan makanan yg manis ye, yg tu pon salah satu faktor jgk berat naik

2y ago

Ouh begitu okay baik sis, terima kasih atas pencerahan. Rupanya ikut usia baby ye. Moga takde masalah la nanti hehe. Thankyou sis 🌹

Sye pun mse buka buku pink berat lebih kne minum air gula...hari ni minum air gula td pun muntah sebab tk blh telan manis tu....bln dpn kne minum air gula lg....faktor berat badan naik mendadak kne minum air gula.....

2y ago

Tula risau jg klu sangkut GDM nti sbb mkn tk pantang kn

bahaya jgk seminggu naik sekilo. takut boleh jadi gdm nnt. patutnya kenaikan normal 500g seminggu. kurangkan gula tambahan dlm air/makanan lain. banyakkan makanan tinggi serat utk bg kenyang lama

sy buat buku 65.6 kg sis ...pastu sy 142cm sahaja 🤣🤣 dia akan tulis sna obese....memang kna minum gula laaa....tp ok je xda hal lain laa....skrg dh 35week sy 74kg

2y ago

xpayah stress sgt sis...jnji sis dh usaha sebaiknya...sy naik 2kg dlm masa 2week ok je..memang laa jumpa dr tp diorg xmarah laa,ingat budak2 kee nak marah2 hahahahah

kna makan makanan seimbang.. bnykkan makan sayur2an.. klu makan buah sja pun xelok sbb ada certain buah pun tggi kndungan gula trutama buah anggur.. elak minum yg manis..

ok jga kalau baby twins... kalau dpt baby twins memang berat dia cepat naik

saya dah 16 minggu badan berisi , mmg tak nmpk lagi ye baby bump😢

Kurus mcm sy kot sbb tu senang nampak babybump