Cramp perut ,keluar darah

Sy skg mengandung dah 13 weeks..ada tak pengalaman ibu2 dalam ni kandungan turun darah..Sy dah pegi hospital ,Dr kata xde masalah ,scan atas bwah siap check guna mulut itik tu. Dr ckp baby normal ,jantung normal ,aktif sgt ,laluan pn x trbuka ,uri pn xdk mslah ,Dr bgi ubat kuatkan rahim dan bru2 ni sya Ada bersama suami. ,Sya dh bgtau dktor . Ada yg pnah alami mcm sya ? .hati ni risau sgt2.. sbb first bby dan sya tgu hmpir 2tahun. Tlg doakan kandungan sya sihat 😭 #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #firstmom #ingintahu #bantusharing

4 Balas

sy pernh mcm sis, msa tu kndungan sy 7week la mcm tu, prnh bleeding, siang tu ada bsma suami, mlm bleeding, tpi x bnyk, sbb x prnh jdi mcm tu msa mngndungkn ank first, so sy prgi hospital, doc scan bby sihat smua, jdi snng la hati, laluan pun msih ttup rapat, lma juga la x bsma suami, sbb sma2 takut kan, sbb msa bleeding tu dia ada nmpak drh😅takut diaa, skrng kndungan dh 15w4d sis,fikir positive, doa bnyak²,semoga urusan kita dpermudahkan bby mmbesar dngan sihat,ingat ye sis, jngan kerap bsma suami,kalau bsma tu jngan kasi pancut dlam, kerana air sperma tu boleh mmbuatkan contration doc kata,baik pancut luar,tunggu masa nak bsalin nnti, bru boleh pncut luar, spya jalan cpt bukak.. itu pengalaman sy 😅😅

2y ago

lpas jd mcmtu suami sya trs takot. lani sya dk mkan ubat kuat rahim dr bg laa . tp lani kluar mcm kputihan colour brown skit2 . rsau 🥺

Saya pernah lalui sis. Jumpa dr semua okay. Diberi ubat kuat rahim & stop bersama dgn suami hingga betul2 kuat. Jgn angkat benda berat & jaga pemakanan ya. Mkn sihat2, & saya ikut pesan org tua2 utk tidak mkn mknn yg org tua2 kata x elok utk pregnancy. Sy ikut cara modern & traditional sbb betul2 nak berjaga.

2y ago

sis mkan apa ja ? sya lani kerap mkan buah ,sayur jd xlalu 😭 msa sis jd mcm sya Dlu , ada cramp perut x ??

elakkan bersama husband dlu. selalu kalau bleeding mmg xboleh bersama husband utk elakkan bleeding lgi heavy. total bedrest.bgun utk ke toilet je. lain2 semua suruh husband buat. bedrest sampai stop semua bleeding.

2y ago

sya bersama sblom bleeding. kira Lpas brsma 2 3 hri trs bleeding. thanks 🙏🏻

ayat sya mcm silap sikit. sya bersama suami sebelum bleeding. dlm 2 3 hri mcmtu bru ada darah turun .