masalah berat bby

Sy sekarang 33w,semalam baru keluar wad.. Masuk wad sebab bby kecil,baru 1.6kg..risau pulak,ada makanan tambahan x utk naikkan berat bby..

11 Balas

Saya Hari tue 33 week 1.8kg ..doc ckp mmg Bby kecik,lepas tue doc doublekn jadual pemakanan ubt calcium(ikt doc)...35week ,Bby Naik 2.2kg .. 38week Bby Naik 2.5kg je..xsempat Naik kn 3kg 😅 38+5week bersalin normal...Berat 2.6kg... as long Bby active n normal,xpaya risau ye.🥰

Haritu masa 26 week sya ada tnya doc mcm mna mau naikkan berat baby,so doc tu kata,makan makanan yang manis pun boleh naikkan berat baby,tpi jgn ambil bnyak sgt dalam satu masa tu,nnti gdm pulak😅...ambil sedang²jer...selain tu,doc suruh minum susu 2kali sehari☺️

bape hari dlm wad? sy pon baby kecik.. skng saya 32 minggu.. bila dh 37minggu bru balik.. klo boleh nak balik cepat

rajin2 mkn..hehe..kalo bole mnom susu. .ce mommy mnom susu. .ade yg kata anmum pon bole buat bby besar

mnum ssu peknen..chesse..daging..sy bersalin 36 mnggu..berat bb dkt 3kg

mummy2 sklian klau 21w kan normal x berat bby 360g?

2y ago

anak kita bsaq agaknya🤭

cuba minum susu full cream kotak tu..

ikan bilis,susu,buah2,oats,

kerap makan dan minum susu

Kerap mkn, minum susu