Aslkm nk tnya normal ke bby muntah susu lpas feeding ..sy bf dan bby sy bru 1bln 20 hr..asyik munth

Sy risau sbb sy first mum…

3 Balas

Baby saya awal dulu begitu walaupun dah sedawa dan saya kurangkan oz yang dia minum dari 3oz jadi 2.5oz so baby dah tak muntah. Mungkin susu yg masuk lebih dari kapasiti. Kalau dia direct feeding saya akan tarik jangan bagi isap terlalu lama

6mo ago

Ohhh mcm tu ke k tq fr tips

waalaikumusalam. ada sendawa kan baby x lepas feeding? salah satu sbb x sendawa kan baby. dan mungkin baby terlampau kenyang tu muntah balik. tapi normal je.

6mo ago

Dah sendawakn tiap kli mnyusu..mgkin dia tlbh susu

muntah ke jeluak?