Bolehkah makan paracetamol.

Sy pregnat 21 weeks, boleh kah mkn paracetamol utk hilangkan rasa pening dan rasa nak demam. Tinggal sorang sbb husband outstation. Nak pergi ambil mc pun dah tak larat nak drive. 😷

6 Balas

Boleh sis, mommys ni masa pregnant kalau sakit apa2 pon memang doctor hanya bagi paracetamol sahaja, yang biasa.

boleh. sy hritu demam, sakit tekak g kk mmg doc bekalkn panadol shaja. ubt2 lain tak sesuai utk ibu mngandung.

boleh,tp panadol biasa yg bulat tu. yg 500mg kalau tak silap. 2 biji sekali makan ok ja. nurse ada bagitau sy

Boleh, paracetamol yg paling selamat

Boleh..panadol biasa.. jgn mkn actifast…

7mo ago

Actifast ada extra sodium rasanya. Bahaya especially utk ibu yg ada darah tinggi

Boleh takde masalah