Boleh ka makan Paracetamol?

Hello mommies ♡ saya nak tanya boleh tak kalau pregnant trim 2 makan ubat Paracetamol sbb saya betul² sakit kepala , badan dengan selsema. Smpai lemah badan. Nak buat kerja pun tak larat dah. Btw saya pregnant 17W. #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom #newmom

4 Balas

Hi mommy, paracetamol is safe in pregnancy as long as you makan ikut dose & cara yg consumption yg betul. Monitor yourself within 3 days, if takda any improvement terus seek for medical assistance. Jgn tangguh sbb during pregnancy ni mmg badan kita sensitif & mudah jatuh sakit so lebih baik kita dptkan treatment from certified doctor. Get well soon ya, take care.

Kalau sy pernah mkn ubt paracetamol sbb sakit kepala mcm sis,sy lgi la ada migrain..tidk juga knpa² dgn kadungan sy msa 15W...skg syukur ank sy besr dh umr 3thun,tumbuh degn sihat..Yg penting jgn kerap ambil ubat paracetamol..Dr pn prnh ckp sy mcm tu,klau skit yg tk dpt than dah ble jga mkn ubt tu..

Paracetamol 500mg je. Paling penting, bila tak sihat pergi klinik ya. Doktor akan bagi ubat dan dos yang sesuai untuk ibu mengandung

boleh..