mommy semua pregnant brapa bulan dapat rasa baby gerak².?

sy pregnant first baby..

137 Balas

sy 19week baru rasa. rasa denyut2.. first baby. .mula2 xpasti. so sy tnye org berpengalaman. dorang ckp denyut2 tu bby gerak2 la tu. bila first timw dpt rasa. terus bgtahu husband. husband pun excited. tp dia xdpt rasa...

baru ni sy tanya doc. doc ckp kalau first preg week 22. tpi brgantung pada org la kot. hehe. sy pun xrasa lg atau xtau beza bby atau angin. hahaha.. xsbar kan, sy pun first bby juga. 😅

5y ago

tuhh la.. sy baru 14week xtaw la sama ada bby gerak atau angin 😂

week 20.. actually depends on ketebalan kulit seseorang.. kalau nipis cepat rasa pergerakan baby.. sebab kulit saya tebal so lambat lah.. so no worries kalau baby belum gerak lg..

First baby kadang2 kita tak dpt beza lagi dia gerak or perut kita yg berangin. Sy dpt rasa betul2 gerak masa 20w, before tu rasa mcm ada angin kat perut je.

sy anak 1st..Lepas Jarum tetanus baru dapat rasa baby gerak..masa tu preggy 4 bulan..skrg dah nak masuk 6 bulan..baby bergerak sangat aktif And baby boy😊

16 week dh rasa baby gerak dah tpi time tu tak confident n tak kuat la, masuk 18 week memang confident baby dh gerak kadang kuat sikit kadang tak kuat

nurse cakap start minggu ke 20 tapi ada je yang rasa lagi awal . saya masa tu minggu ke 18 dah start rasa kat bahagian pusat tu baby tolak tolak

my 1st pregnancy lambat sikit i rasa baby gerak2 sebab perut tak besar sangat..8bulan baru rasa. but my 2nd pregnancy..5bulan i da rasa

sy smlm...first puasa 8week n 2days...rasa baby gerak...like mcm denyut2😂 lepas tu xtahan terus berbuka t.hari sbb lapar sgt🤣🤣

saya skrg 4mths pun blum dpt rse gerakan bby lg.. g scan alhamdulilllah bby ok.. ade ckp 7 bln bru rse.. hopefully xlama lg rse