SAKIT BAWAH PERUT

Hi.. Sy pregnant 13 week.. Sy rasa sakit sgt bwh perut lagi2 bila nak dduk dan bergerak. Sy juga jd kerap kncing. Rasa mcm peranakan jatuh.. Sy trfikir mcm nk bertungku tp tak tau selamat ke x.. #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

xblh la sis..mne ade org bt.awak tau x tempoh tu org pnggil telage darah..blh risiko kn janin y nk jd.kne bnyk mmbace..perut kwsn sensetif xleh sentuh sebarangan..klau bidan tgn panas pn x brani nk pgg tkut ggur.mgkn awk sakit bwh perut n kerap kncing tu kne jangkitan salur kencing..pe pn awk kne refer doc.jgn pndai2 bt sndri tkut awk y terkesan nnt

Saya Ada baca article, rasa sakit tu sebab rahim tengah mengembang,utk sediakan ruang yg besar sbb Bayi juga akan makin membesar .Makin naik minggu memang akan rasa sakit. pregnancy kedua saya rasa mcm tu. tapi Kalau rasa sakit sgt, elok pergi check, scan Dan lihat condition Bayi. if Ada heart beat,size normal should be okay 😊dapatkan nasihat doctor

sy pon rasa sama dgn awak jln ke, duduk ke nk kncing ke rasa sakit bawah perut.. dan skrg sy 13w3d sy bru pergi check td, alhamdullilah baby sihat, awak bnykn rest ja, jangan tunku bahaya ke baby kita x tau keadaan baby..

Haip! mana boleh bertungku masa hamil. just kerap buat senaman kegel je. sambil baring, tengok tv, dlm kereta, duduk kat ofc, tengah basuh pinggan pun, blh buat senaman kegel tu utk kuatkan otot pelvik

nama pon pregnancy kan. normal laa tu. tak payah nak bertungku bagai la.. janin nk membesar mmg gitu. jgn lasak dah la

Rahim tgh mengembang…..atau Kencing kotor…….nanti cek la air kencing dkt klinik…….

Bahaya tu bertungku baik g cek klinik jumpa doc

Cek air kencing takut kena kencing kotor

better awk g check sis.