Hi mommy2, 2hari lps sy trmkn salmon mentah. lps mkn bru tau ibu hamil xbole mkn. bole bt gugur ka?😭

sy preggy 5weeks

4 Balas

Tak apa kalau termakan, mana2 makanan yang mentah, tak boleh makan. Telur separuh masak pun tak boleh. Tak boleh makan utk elakkan dripada jangkitan dari makanan yang tak dimasak sempurna. Semoga membantu

in sha Allah tak de apa2. sy before taw pregnant pun sy belasah sushi tu dua hari pulak tu. alhamdullilah tak ada apa2. dh tahu pregant, dh berjaga2 tak ambil yg mentah2.

2y ago

trima kasih. sy mkn 1 ja hari tu. tp mix dgn nasik laa. so far xda rasa apa2. badan sehat ja. sis byk mkn ka waktu xtau tu? umo kndungan brapa?

insyaallah tak klu mkn skit je tu.sy rsa bhaya klu duk mkn bnyk2 setiap hri...lps ni jgn mkn dh dlu.

2y ago

dah x mkn dah. dah tkut. sbb dah tau kn. sbelum ni xpena ambik tau psl pantang larang mknan. leps kawan tegur bru alert. nsib baik mkn 1 ja hari tu. so far xda kracunan

Hai. Awak check doc sebaiknya.

2y ago

insyaAllah sy akan pegi