Scan baby..

Sy pertama kali scan baby masa 8week.. jantung dan baby dah nampak jelas.. tp setiap kali saya ke kelinik jumpa Dr. Tak lg kena scan.. padahal nk sangat tengo c kecil dlm rahim ni agak2 berapa week ye baru Dr akan scan.. skrg dah 17week 4day.. rindu sngat nk tngo baby🥹 nk g kelinik sewsta tp x mampu bayar,

13 Balas

kk skrg mmg ada prosedur mcmtu. scan 1st time (kalau belum ada scan heartbeat dari swasta), lepastu 12w, 28w, 36w. doc pun ckp takyah scan kerap2 sgt. selagi takda bleeding & sakit perut melampau, Insha’Allah semua ok. yg penting mom jaga kesihatan, makan makanan sihat tu semua

Hi ibu , tak perlu scan pun tiap kali jumpa doktor , bayi insyaAllah ok jika tiada pendarahan atau sakit perut. Make sure makan makanan sihat. Kk kan limited kalau tiap kali nak scan, pesakit pun ramai. Jadi doc akak scan bila perlu sahaja

sy tiap kali rv dr akan scan, Alhamdulillah bole la nmpk baby tiap bulan, mgkin juga sbb sy ada history 2x misscariage dan ada fibroid, so kena pantau setiap bulan, skg kandungan masuk 17w6d

Huhu sama la. Last scan 9 weeks, skrng dh 19weeks 😂 next week bru nk gi scan dkt swsta, sb risau last scan 9 weeks. KK punya scan lmbt lgi, lgi 2 minggu. Hopefully xde ap2 la

2y ago

Haah 20 weeks. Sy dpt appointment 20weeks 6days 🤣 hahahahha

sy alhmdulillah stiap kli ad date stiap tu ad scan baby wlpun xde mslh..😅 stiap bln dpt tgk c bby dlm tu..dkt kk jgk...depends sbrnya stiap kk

Saya 15week minum air gula dan jumpa Dr. Pastu Dr scan. Tu first time scan kt kk. First scan kt swasta masa 8week

Sy pun pegi kk 17w dia hanya bagi dengar heartbeat je pakai dopper tu dr ckp tunggu 5bulan baru scan tgk dia

Slalu kalau ibu n baby xde ape2 masalah doktor hnya akn repeat scan pada mggu 18,28,32 dan 36 mggu..

Cuba tebuskan dekat Sesi reward, ada discount untuk scan

2y ago

sama-sama :)

Kalau tak ada apa2 masalah, KK jarang scan.. insyaAllah ada scan masa 5 bulan nanti..