Merancang selepas keguguran

Sy pernah 2kali keguguran di awal kehamilan..skrg ttc 1y6m. Jadi utk langkah berjaga2..sy nak minta pandangan ibu2 yg ada pengalaman..adakah berjaya mengandung lagi dan sihat hingga melahirkan? Adakah punca masalah dalaman rahim tak kuat? Perlu ke buat ujian kesuburan? Serik rasa nak mengandung lagi takut kecewa #ingintahu #firstmom

10 Balas

makan folid acid, folid acid ni bukan time mengandung je kena makan, perempuan yg belum pregnant pon boleh. function untuk dalaman contohnya nak bagi rahim kuat, darah ok and lain lain tak pasti, tpi doc ckp prmpuan yg tk pregnnt pon boleh . makan nasi mcm biasa je hari" tpi jgn lupa makan benda sihat gak setiap hari mcm buah ke or bijirin. try la bt workout kt rumah sikit