bleeding after sex

Sy perasan bila selepas bersama suami selalu bleeding sampai darah menitik2. Normal ke utk ibu pregnant? Skrg bru 11minggu

36 Balas

12 minggu awal.. X di galakkan tuk bersama.. Kita masuk trimester kedua pon takut2.. Husband lagi takut.. Kadang2 mmg seminggu skli je bersama.. Tp trpaksa la hadap keputihan melampau bila x banyak bersama gn suami.. Bila masuk trimester ke3.. Kita da rse mcm da bape nak bersama.. Sbb tak larat n penat badan.. Tapi husband kalau nak.. Ok je.. Trimester ke3 da x yah takut lagi.. Sbb janin da jadi bayi..

4y ago

memang ke kalau kurang brsama keputihan tu jd banyak? sy ingt kebetulan je, sy perasan kalau lepas brsama keputihan sy mcm kurang.

Xbleh bersama awl kandungan...sy spotting n bleeding dlu mmg nurse ngn doktor ckp jgn bersama suami...bahaya pd kandungan...sy bersama suami pon trimester 3...trimester 1,2 xbersama lgsg...xberani..sbb rahim lemah...doktor ckp bila² je awk akn keguguran...cuma kna pantau pendarahan...sy spotting n bleeding sbb jln bnyk

Awal pregnancy jangan bersama sis. Minta persetujuan berdua. Kalau taktahan juga, lepas lepas gitu je. Main dlm posisi selamat la. Tak aggressive atau menekan sgt. Jangan terlalu bergoncang sis. Buat lepas lepas dah. Jangan la macam malam pertama, style macam2, hentak kuat2, takboleh sis. Bahaya tu dh bleeding.

4y ago

Tak sabar2 pn 🤣

Sekali terjadi atau berkali-kali? Sepatutnya bila sekali bersama ada bleeding dah kena stop dr bersama utk kali kedua ketiga dan seterusnya serta dapatkan pemeriksaan doctor.. bleeding masa pregnant hanya doctor saja yg boleh tentukan selamat atau tak selamat kandungan seseorang.

4y ago

Takziah.. belum rezeki lagi.. next time kena extra careful la sbab dah 2x gugur.. Kdang lain org lain cara pembawakan, ada yg ok bersama awal trimester ada yg memang tak okey langsung.. sy pn pnah bleeding masa awal2 pregnant memang doc dah nasihat jgn bersama lagi. Msuk 7 bulan baru berani, tu pun was2 lagi 🤭 Kdang bab nafsu ni, selalu fikirkan keselamatan kandungan dulu then baru fikir hal lain 😁

Tq semua yg bg advises,unfortunately, sy just keguguran di toilet klinik pagi td. Lepas scan terus gi toilet sbb taktahan sakit duk lama ats katil utk scan n darah dah meleleh keluar. doc plk firstime belajar guna mesin ultrasound kita dh separuh nyawa tahan sakit 😭 Tkde rezeki lagi kali kedua 😪

4y ago

InsyaAllah akan lebih careful thankyu sis☺

saya mase 1st trimester tak berani pon nak bersama .. smpai suami merajuk la .. tpi bila saya terangkan semua baru dia faham .. masuk 2nd trimester baru berani nak bersama

saya pon sama. masa tu 8 minggu mcm tu. doc kata tu normal kalau bersama masa mengandung sbb rahim ada gegaran. doc sarankan elakkan bersama selama 2 minggu.

Jgn bersama suami dulu sis, x normal tu... Bgitau suami sis.. Tahan dulu... Sis pun kene pegi jumpa doc yer...... Kalau darah menitis nitis, x normal tu..

Jangan bersama suami lagi kandungan peringkat awai.. Sy pn sm di awal preggy sy xbersama.. Suami ok ja fhm.. Dh nk masuk 5bln br bersama🙈🙈

Trimister pertama x boleh lakukan sex. Takkan lah x boleh nk sabar kot. Kandungan masih awl lg. Ptt da taw bleeding tu stop la next time.

4y ago

Huhu sy fikir silap sy juga 😣