dpo9 dpo10 dpo13

sy penah gugur 3x sblum ni.. ni kndung ke4 sy.. dlm 3w4d.. sy nk tnya la.. sy xpenah dpt mna2 rwatan sblum ni jd xthu apa punca gugur seblum2 ni.. ptut ke sy pergi klinik awal? @ sy perlu ke klinik swasta dulu? skrng sy xde bleeding pun lgi..#firstbaby #bantusharing #mommybuntu #1stimemom

dpo9 dpo10 dpo13
16 Balas

Sy sblm ni keguguran 4 kali .. last sekali sy ad amik darah di hospital kerajaan .. n diagnosis ad maslh drh .. drh sy terlampau pekat dan susah utk pembentukan baby .. nasihat sy better ke hospital terus biar dyeorg boleh chek ape mslh kita .. alhamdulillah sy skang sy dah nak masuk 5 bulan ..

3y ago

Waktu tu awal dlm 5w

Hi sis maaf bertanya upt 1, 2,3 tu di ambl pada brapa hri sblum tarikh period? Sbb saya pada dpo ke 8 (11 hari sebelum tarikh period) dapat double line terang mcm upt sis yg ke 3 tu. Sya cek jm 2pm. Sya ulang cek pagi Cumanya bila sya cek lagi keesokan harinya upt negatif smpai la hri ni 😭

3y ago

dpo8 sy 6hri sblum period sis

Memang kena ke klinik sis, bgtau ada sejarah keguguran. Selalu nya klinik akan bagi duphaston, sis jaga diri ya kali ni. Jaga diri dgn lebih dari yg sblm ni. Pemakanan pun kena tgk jgak, mkn yg sihat2.

3y ago

inshallah sis thank you sis

sy penah gugur 2x awal kehamilan. kli ke 3 sy trus ke swasta n amik injection proluton dan duphaston. masa tu scan kantung pun xnmpk apa lg sbb pegi mse 4w. skrg sy dh preggy 6months. alhamdulillah

3y ago

x ada bleeding lg tp ada history miscarried 2x so tnye doktor ada apa2 injection or ubat x utk kuatkan rahim. then dia yg suggestkan n bg. 2x sy amik. masa nak masuk 5w (scan nampak kantung je) and masa 7w (ada heartbeat) then stop n continue duphaston je sampai 16weeks. along the way ada spotting n bleeding on off tp xde apa pun. elok baby membesar. skrg dah 23weeks.

mcm adik saya..2kali gugur..lpas tu mengandung lagi adik sye mkn ubat kuat rahim..rahim adik saye tak kuat tpi alhamdulilah...smpai skrang mengandung...bulan3 2021 adik saye bersalin

3y ago

okay sis thank you

Mmg digalakkan pergi klinik awal klu ada sejarah gugur..sy pn pernah gugur 2x berturut2..bl pregnant lg sy pergi klinik awal supaya blh tau klu kandungan kita ada masalah atau x..

3y ago

👌

Yup..sis kena ke klinik dan buat check up..sebab sebelum ni saya pun pernah keguguran dan mereka akan bagi ubat untuk kuatkan rahim..semoga dipermudahkan.. 💓🤲

3y ago

Saya ke kk dulu..nanti mereka akan refer hosp..

smga dipermudahkan hgga ke akhirnya ya sis.. smga sis n bby sihat dan selamat.. jgn berhenti berdoa yg baik2.. 🥰😘

3y ago

inshallah trima ksih☺️

ye sis kne maklum kn pd doc sjarah kguguran sis..bkn ap risau bnda yg lma jd blk..

3y ago

baik sis thank you

ke klinik swasta awal² sis ..klinik krajaan xlyan sgt kalo 7mggu ke bawah

3y ago

sis.. better ke klinik swasta awal pun x pe.. saya dpt tau mengandung trus ke kempas medical center jumpa doctor kevin.. dia bg injection kuatkan rahim setiap minggu sehingga kandungan saya 3 bulan.. kemudian baru x ad injection cuma pantau.. dalam masa yg sama saya juga buat chekup kat gomen.. saya 1st pregnant ttc 7year.. buln 3 insyAllah bersalin... semoga semua uruaan sis dipermudahkan yea.. aamin..😊