Adakah tanda contraction?

Sy nk tnye mumy2 skalian. Sy baru 34w . Tp 2 hari ni kerap sakit yg teramat dan perut mjd keras ..nk mgiring ke kiri kanan pun kena take time sbb bile sakit automatik xbole bgerak ..perlu ke sy pergi ke hspitL or utk normal ?? Sbb xde tanda air ktuban or darah just sakit xbole bgerak je .. #firstbaby

1 Balas

Mungkin false contraction atau dikenali sebagai Braxton Hicks contraction. Boleh baca info tambahan di google. https://www.medicinenet.com/braxton_hicks_vs_true_labor_contractions/article.htm