On diet gdm

Sy nk tnye ibu2 sklian, sy sngkut gdm n sy kena bt bsp 4kli shri tpi,, y jdi mslh skrg,, klau time pgi mct BP sy merah,, klau tghri ptg mlm ok,, blh bg pencerahan atau cdngn x mcm mna nk diet ni,, xthu nk bt mcm mna lagi😊😅, rsau la kndungn skrg dh 35weeks,risau tkt kena brsalin ceaser

6 Balas

1y ago

Ok sis.. semoga berjaya.. apa2 pun setiap intake gula tu kena lawan balik.. sama ada dr segi mknan dr kelas protein/serat atau bersenam.. sy kdg2 fmly bua mkn2, terlebih plak konsep "suku2 separuh tu" sy akan jalan. Tp klo mkn heavy2 mcm g kdai tomyam ke.. sy minum air peria katak tu, blend and campur dgn serbuk asam boi.. minum suku cawan je nk control.. Dlm group fb, mak2 yg lain, potong halus2 buat ulam. Tp tula sis kena control tkt rendah sgt...bahaya. Blh pengsan.