Anak first

Sy nk tnye biase brpe minggu bru rse baby brgerak. Sbab sy dh 17w 4day. Maklumlh ank first ☺. Ada yg ckp 16w dh rasa. Xsbar nk rasa baby brgerak🤭#firstbaby #seriusnanya #ingintahu #firstmom

18 Balas

start dlm 19/20 weeks sis baru rasa gerakan dia, kalau awal2 tu x rasa sgt. skrg sy dah 21 weeks mmg aktif la dia dok berenang. anak2 sblm ni pun lebih kurang tu la baru rasa gerakan. nurse ada ckp depend on kulit perut jgk, if nipis cpt la rasa gerakan tu. mcm sy jenis tebal 😂

saya 21 week baru rasa, first time rasa tu menangis sebak😂suami pun happy jd mukanya masing2 tak caye hahaha ..ni dah memboyot ni dah senak2 dah dia tendang nasib baik sayang hahaha

Pengalaman sy, start 26 weeks tu dah gerak tp slow sgt. Start 28 weeks tu sgt active sampai lah skrg dah 39 weeks pun tak nak keluar lagi. Anak first jugak ni 😆

Sy ank pertama dulu 4bulan lebih rasa gerak,,nk masuk 5bulan gitu.kandungan skrg ni dri 16w lagi rasa..skrg 19w 6d mmng aktif la bby berenang d dalam😆😆

saya tak ingat first baby saya haritu exactly berapa week, rasanya dalam 20weeks keatas. tapi ada juga yang rasa lebih awal. (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)

kalau saya 15weeks dah rasa.. bergantung kepada orang jugak... waktu tu rasa berombak,, bukan real kick lagi.. kalu kick betul2 senak perut woo

Sy 16w dah rasa baby tendang. Mase tu terkejot. Ingatkan sape yg tendang. Hahaha kelakar kalau ingat balik kenangan first kick baby😂

ikut ketebalan kulit, sy 13w dh rasa😆 31w makin kuat gerak, macm ombak.. nasib xganggu waktu ibunya tido, lena je😂

saye 22week baru betul² rase gerak². kalau tak, rase gerak² halus jaa. ikut org jgk sis. ☺️

sy start rasa masa 20 weeks. halus² je rasa masa tu, mcm jentik² je dalam perut 🥰