13 week masih rasa mual

Sy nk tny , normal ke sy masih lagi rasa mual even dah 13 weeks, selera mkn okey cuma d sesetengah makanan ja menyebabkan sy mual cth ikan klo d bau hanyir mmg mual tak boleh masuk #ingintahu #firstbaby #seriusnanya #1stimemom

9 Balas

saya pun 13w masih mual muntah2 sis. masa mengandung anak pertama sampai bersalin saya mual muntah. anak ke2 masuk ja bulan ke3 hilang alahan. sekarang hamil yg ke3 alahan teruk sangat 13w pun masih macam ni. tida apa sis yg penting baby sihat. InsyaAllah. Aamiin 💪

samaa lah mcm saya masa prgnt takleh makan ikan bau dging kambingg mesti sakit kepala and mual2 tu normal so elakkan makan ikan kalau takleh makan sya lepas brsalin bru start balik makan ikan tu pon tgok ikan apa kalau tk mesti rasa nak muntahh .

3y ago

saya dah 35weeks masi mual 🥲

normal puan.. bila masok trimester kedua iya akn pelahan2 mual tu hilang.. 🤗

normal puan. Ada tu sampai bersalin masih mual lagi. 🤭

normal sis..ade org smpai nk bersalin pon alahan..

normal sis, sy yg 5 bulan pun still mual lgi

normal.. sy mggu ke 17 br btl2 rasa selesa

saya nak masuk 8 bulan ni, still mual mual lagi.

3y ago

Sama, tapi sy mula2 mmg tak alahan, tapi bila da 8 bulan ni muntah terus rasa semua bau busuk

normal. saya dah 5 bulan masih ada mual.