Breast sakit

Sy nak tanya pernah tak breast sis semua sakit tiba2. Baby sy 6 bulan. Bgn dari tidur semalam sakit breast belah kiri ni. Dah bagi baby isap dah perah pon still sakit. Bila baby isap susu tgah laju lagi sakit. Huhu. Kenapa yee?

3 Balas

Kena pam sis..br ok. Sbb susu kekdg cpt refill ms kita susukn ank... Sbb tu bila susukn ank sblh kanan kita letak milk collector dkt breast blh kiri nti akn nmpk susu menitik ms susukn ank.. nti bila dh setel susukn ank trus pam susu yg ada dkt milk collector leh simpn dlm bekas susu n smpn dlm fridge as stok 😉✌pam kdua blh breast tw nti rest 10 minit lepas pam..try pam lg kiri n kanan breast supya xra sakit..klu slalu buat in shaa Allah akn rs breast ok xsakit lg dh susu pn akn brtmbh byk 😉 P/s try gune milk collector mcm sy tnjuk tu.. in shaa Allah nti susu menitik akn byk dkt dlm tu... Press je bnda alah tu dkt breast sblh . Nti dia akn melekat n susu automatik akn menitik dkt situ spnjng bby nyusu dkt breast sebelah

Actually, kena pam setiap 2jam utk ibu bf.. fully bf.. Kena pam susu tu spya tdak bgkak suusu

Kene pam...