Nak Tanya

Sy nak tanya kalau 36minggu paru-paru baby da matang kan?? Maaf first baby..

7 Balas

Sye pon dh 36minggu skrg.. Dah mula rasa sakit ari2 n macam rasa senggugut tapi x kerap.. Hari2 pujuk baby jgn kuar skrg, nak kuar awal pon tggu lepas 37minggu biar btol2 matang..

4y ago

Kan...malam2 dah susah nak tidur dah pun..kdng bila bangun nak jalan..sakit kat celah kangkang....biasalah dh masuk 9 bulan

Paru2 matang 37weeks sis.. sebelum tu kira pramatang.. tp ada je baby lahir 36weeks tp semua ok.. kalau boleh biar lahir 37weeks ke atas

4y ago

Owh yeke?? Terima kasih sebab tlg jawab.. Maaf first baby sy xtau..

36w tu kira dh bleh bersalin klu dh de bukaan kt laluan.. Dokter bru je bg tau sy bru2 ni sbb sy dh msuk 36w skng ni

4y ago

Kan .kalau boleh 37 dh bersalin...samalah saya pun ada gdm...dulu ank first kena induce juga....tapi masa tu dh 36 week 2day...sbb air ketuban leaking..masuk wad rabu..esok pagi kul 7 kena induce...pastu kul 10 bersalin dah..Alhamdulillah..

Anak saya lahir 36m4h. Alhamdulillah semua okay cuma kena on antibiotik saja seminggu kat nicu sebab saya positif gbs

4y ago

Ok.. Terima kasih share pengalaman..

belum lg,incase kena czer still kena cucuk utk matangkan paru2 bayi

Ank sy lahir masa 36w... Alhamdulillah masa lahir semua ok

4y ago

Amin...sama2 semoga dpermudahkan😅😊

37w baru confim baby dah matang. Tu pun kena cucuk dexa tu jgk

4y ago

Owh yeke.. Terima kasih bg penjelasan..