Nak Tanya

Sy nak tanya ada x kat sini pernah jadi buasir masa pregnant sampai kena masukan balik guna jari..bila nk membuang jadi bengkak? Macam mana nak bagi kecut ya??

7 Balas

Jumpa doktor sis. Sbb buasir ada byk peringkat. Ada yg boleh masuk sendiri. Ada yg kena tolak. Mcm2 jenis. Nti doktor akan bgtau jenis buasir sis and cara nk hilang bengkak buasir tu. Buasir biasanya sbb sembelit. Sis byk kan makan fiber, buah & sayur hijau. In shaa Allah boleh elak sembelit. Take care sis ❤️