Kantung kosong 6w

Hi. Sy nak mintak pendapat, bentuk kantung sy ni normal tak? Sebab macam tak bulat.. normal ke kalau saiz sac 6w tapi kosong lagi? Risau sebab dulu pernah missed miscarriage, takde bleeding, tau2 kantung dah kosong.. ada ke org yg pernah experience missed miscarriage/blighted ovum lebih dari sekali? #firstmom #pleasehelp

Kantung kosong 6w
23 Balas

Sy haritu pun 6w nmpk kantung je. Buat tvs scan pun x jmpa baby, doc ckp maybe kandungan x jadi dan tunggu gugur je. Lepas 2 minggu sy scan kt swasta alhamdulillah dh nampak baby & heartbeat. Awk cuba tggu lg 2 minggu ye utk scan lg skali. Buat masa ni bedrest dulu

2y ago

sy masa scan 6w pn masih nmpk kantung je.. lepastuh 10w g scan balik.. dah ade jantung, kaki tgn semua..

normal...kite doa yang baik2 je okey...sye sblm prgnt kedua ni pnh skli missed miscarriage.lpas tu gugur..mse 13week5day buat d&c x smpai sebuln pntng alhmdulillh prgnt lgi and now bru 5week.scan alhmdulillh da nmpk janin dngn degupn jntung.

2y ago

alhamdulillahh.. tahniah sis.. semoga yg baik2 sahaja semua..

kalo period x regular bg sya normal lg sb sya pun cek slps 2 bulan positive btu nmpk kantung 6 weeks repeat blk 2 mggu da nmpk baby dlm tu... meh la join group sembang https://chat.whatsapp.com/KZ6Cu60vwPE1K6jcnD9VH4

Ada tanya doc tak? Kalau pergi scan kan sis, tanya je doc apa2 soalan, kita puas hati, sy pon first mom, sy suka tnya soalan dkt doc😂 xkira la kt klinik swasta ke kk ke even kt ER pon sy tnya je soalan

2y ago

sy ada tanya, sy compare first pregnancy yg missed miscarriage tu, 6w dah nampak janin.. yg ni kenapa tak nampak.. tapi jawapan yg doktor bagi sangat general, n dia suruh repeat scan je.. mungkin masih awal utk dia bagi jawapan kandungan ni okey ke tak..

Sebaiknya awal preggy ni jgn la scan terlalu awal.. fikir dan doa yg baik2 ya. Sambil tu jga diri dan perhatikan tanda2 pendarahan ja. Nnt 8-12w baru scan balik smula ok.. InShaaAllah ada rezeki tu..

Scan TVS lalu vagina atau scan ultrasound biasa? Suggest pergi private hospital, buat scan TVS sbb kdg2 kalau janin masih kecil, guna ultrasound xnmpk, tapi guna TVS nampak. Good luck

2y ago

Try la nnti scan TVS. Kat Columbia hospital dalam 500-550. Berbaloi sebab nampak jelas since check ikut dalam kemaluan. Good luck

6w nampak kantung sja tue normal,melainkan kantung tue nampak mengecut or bleeding tue mkin ancaman keguguran...nti repeat balik sis,kdg 10w bru nampak jantung&janin baby..

2y ago

tula, this week nak repeat scan.. harap2 ada baby n heartbeat, inshaaAllahh.. tq sis

normal je rseny sbb sy pnye dlu pon 6w nmpak kantung jee.. tnggu lagi 2w.. insyaAllah nampak.. in 2w nie jage elok2 jgn lasak2 jage makan sume.. insyaAllah ad rezeki awak.. 😘

2y ago

inshaaAllah aminn.. moga ada rezeki sy.. agak trauma lepas gugur haritu, risau kecewa lagi.. tq sis

Masih terlalu awal sis, kantung nampak normal je, nanti check lagi dalam seminggu, ade juga janin tu membesar lambat sebab period x regular

2y ago

Sye doakan rezeki sis, jgn fikir byk🙏😊

insyaallah normal tu sbb masih awal. saya 8 weeks baru nampak heartbeat ❤️ doa yang baik baik okay mommy 💪🏻