Zincofer yg KK bagi

Sy mkn zincofer pagi. Time perut ksong. Setengah jam lepas tu muntah2 kluar cecair merah busuk ya amat N rsa nak pitam. Sapa pernah jd mcm sy? Kenapa ya?

7 Balas

Saya dapat zincofer jugak. Saya biasanya makan malam. Ada pernah sekali try makan masa waktu pagi masa perut kosong. Lepas makan ubat terus saya ambil breakfast. Setengah jam lepas tu saya muntah. Zincofer tu rasa macam hanyir darah. So saya ambik macam biasa balik, sebelah malam lepas dinner. Gap 30mins lepas dinner makan zincofer & ubat lain lain. Alhamdulillah okay je. Tak pernah muntah dah. Try lah malam pulak nanti 🤗

saya pun 1st day makan zincofer muntah mcm air terjun, sy dapat tips dari sini - makan zincofer time nak tido, pas makan terus tido - makan zincofer selepas 2 jam makan/dinner - makan zincofer dgn air sunquick kosong tanpa gula (sy buat suam) hari ke 2 sy cuba tips ni, so far serasi, now dah 11 hari makan zincofer, tak de muntah2 dah 😊

Sya makan sebelom nak tdur .. slalu nya jam 11 mcmtu laa time mmg nak masok tdur x da nak makan apa dah .. kalau tiba2 rasa otw nak lapa tu mmg sya hold dlu , makan dulu tgh malam 😂(jgn mrh sya sbb mmg slalu nya tgh malam laa lapo gile) then rilek kejap lepas makan .. dahtu sejam mcmtu bru telan ubat tu trus tdo ..

Yes, sama. Saya pun muntah merah lepas makan zincofer. Rasa nak pitam sampai kena pergi klinik. Terus doktor suruh tukar kepada maltofer. Tapi macam takda kesan gak, last sekali saya ambil sangobion.

katanya iron mmg akn react klo cmpur dgn mknn lain.. so better amik 2jam lps mkn sblm tdo..

saya. muntah2 terus jadi lembik. then sy tukar amek iberet . baru serasi.

Saya pun sama macam awak, muntah rasa macam karat🥹