Pengalaman bersalin anak pertama

Sy mengandung 32 minggu. Berdebar nak tunggu hari kelahiran.. Jarak rumah ke hospital dlm 30km. Ikut jalan biasa tak de laluan h/way. Kalau air ketuban keluar masa kat rumah(awal dr deu date) doakan ya selamat melahirkan anak.. Ada sesiapa yg ada pengalaman mcm ni, boleh share.. Bergegas ke hospital sbb air ketuban pecah kat rumah/opis.. Tqtqtq ya atas sharingnya

5 Balas

InshaAllah semoga urusan awak dipermudahkan. Awak cuma perlu alert dengan tanda2 bersalin je. Cukup ada salah satu, boleh terus ke hospital. Pengalaman saya, jarak rumah daripada hospital 25km. Saya keluar tanda air ketuban leaking jam 5pm. Tengah bekerja. Balik rumah terus siap siap ke hospital. Pukul 9pm sampai hospital, doktor check dah ada bukaan 4cm. Terus admit labour room. Bersalin keesokan harinya waktu tengah hari. Alhamdulillah.

Saya lagi la sis.. skrng 34w lebih. Saya sbab branak and bersalin d kampung saya so perjalanan dari rumah kat kampung ni ke hospital swasta kat bandar dlam 60km camtu. Perjalanan 40-50 minit🤣 tawakal ja ahahaha…

sy dlu msa nk bersalin ank 1st, dari rumah dh kna contraction, perjalanan nk ke hospital 1jam. sampai2 hos trus branak😬

Ketuban pecah ada masa lagi awak, kalu contraction sakit tu yg saya risau, saya pun bsalin kampung, jarak dlm satu jam 15minit

Semoga dipermudahkan urusan sis..Semoga ibu dan bby sihat dan selamat