Scan masa 5week5day, tapi doctor bgtau yg rahim masih kosong tak nampak apa2..

Sy mengalami keguguran pada bulan may yg lepas..lepas 2cycle of period, sy decide nak cuba lagi and alhamdulillah buat upt and keputusan positif..tapi sbb trauma sejak keguguran yg lepas, saya decide utk buat ultrasound awal sikit which is 5weeks 5days..tapi tadi masa check doctor tak nampak apa2 lagi dalam rahim sy..selalunya sy baca artikel, masa 5weeks dah akan nampak ‘gestational sac’ dgn ‘yolk sac’ walapun baby masih tak nampak lagi..tapi rahim sy td kosong lagi..sy takut, trauma and kecewa kalau apa2 lg jadi pada kandungan ni..ada siapa2 tak yg pernah experience the same?boleh jadi baby masih terlalu kecil utk buat ultrasound?please help me :(#momlife #bantusharing #1stpregnnt

16 Balas

sy scan 6 mggu bru nampak kantung. tu pun nmpk kantung je. baby heartbeat 10w bru nmpk.