Normal ke sakit pinggul

Sy mangalami sakit pinggul di bahagian kanan dan semakin kerap juga terjadi..jika sy duduk lama dan nk mula bangun atau bergerak..sakit tu mmg menyucuk#firstmom

10 Balas

normal sis.. sy kena mse 8w - 12w.. nk duduk x kena .. nk bring x kena . mngis juga.. bgun mcm nk pth pinggang😆.. pastu hilang.. dia mai balik wktu 25w smpi skrg dh 27w haahahah.. sabo jela 😅.. husb pn dh thu bila sy nk kalih badan ke bgun ke msti seksa 😅.. tapi apa pun enjoy jela .. seronok sebenarnya prgnt ni tmbh2 bby first 😍

sedang lalui sekarang 😭 sakitnya tu smpai menangis terguling². perut cramp mengeras x relax langsung 😂 risau 2-3 hari sakit ni x rasa baby gerak sbb sakit sgt. hari ni alhamdulillah dh rasa baby gerak2. sabar je la mommies

im 28 weeks also hvg the same symptom kadang fr my second baby..tawakal aje n trying to change position or buat senaman yg ringgan tanpa memudaratkan..mgkn kerana posisi baby or our rahim sdg bersedia utk delivery soon

sama mcm sy skg, sy dh 11minggu..start 8weeks start sakit blah kanan jgak... nk tido kdng xselesa.. sy lapik kain selimut dn bantal bg lembut skit hehe..ad stu hri tu..smpai xley bgn..nangis sy

saya ingatkan saya sorg je kena mcm ni..bila nk tukar posisi tidur mcm org lumpuh x boleh brgerak sakit sgt2..klau dduk dlm kereta lama2,nk turun dari kereta dh jln senget2 menahan sakit

normal.. elakkan dlm posisi duduk , diri berjalan yg lama. saya banyak duduk kat gym ball untuk kurangkan sakit

samala sy nk msuk 18weeks pinggul belah kiri sakit sgt²...mnangis mcm budak² dh xtahan sakit😢

hai nk tnya normal ke 22week rasa mcm denyut2 saja ? blm rasa tendangan apa2 ..

saya 25w,sakit tulang punggung 😅. kalau duduk,nak bangun tu kena slow²..

saya sis dr first trimister..tnya doc..normal..sbb baby mbesar