miscariage or period??

sy lewat period..dah check upt, tpi -ve..so sy g klinik, doc bg ubat jalan period..saya mkn then kluar darah mcm ni...adakah ni darah period saya atau sy miscariege??darah ni agk pejal jgk..bila ditarik tetap jd mcm tu jgk

miscariage or period??
10 Balas

Period tu. Pengalaman sy pernah amik ubat hormone tu, sbb bila test upt -ve. Esokkan tu start kluar darah, berketul2 banyak gila 😥 dalam hati dh syak mcm gugur. Takot sangat. Pegi klinik swasta, doc ckp mungkin gugur even upt -ve. Doc tu siap gtau kene rujuk hospital utk cuci rahim. Bila pegi hosp, doc scan mmg rahim kosong, takde tanda2 pregnant pun. Bila tunjuk gambar darah tu kt doc, and ckp amik ubat hormone tu, doc ckp nie period. Normal bila amik ubat tu period akan kluar berketul2 mcm tu. Lega bila dpt tahu period bukan keguguran 😓

wanita kena tahu setiap jenis period pain or sengugut yg dialami. if period pain yg sgt sakit, better buat checkup sbb tkt cyst. adk ipar sy alami mcm ni, hgga ken makan ubt sbb setiap kali period, dia xblh bgn. until dia buat checkup doc sahkan dia ada cyst. sbb tu ssh nak period sbb cyst kacau.

period...kalau sy selagi tak keluar drh mcm ni, selagi tu sakit snggugut. masa period sy byk brjalan, pusing2 d rumah, dapat legakan sakit.

period kot sis , sy pun macam tu juga , ingt bentuk macam janin tapi bersangka baik je mybe blm ada rezeki

Kalau bentuk janin dia ada dging2 warna putih... Kalau yg ni darah beku jd ni darah period yg x kuar

Period lama yg x bersih. Salah satu sebab telur susah nk melekat kat dinding rahim.

Period tu .. cm period beku . Period lama tk klua ..: sy pon cm tu dlu

Period.. kalau nampak keluar macam isi perut ikan baru lah keguguran

Period tuuu . darah kotor lama yg tak keluar habis

Period.