Warfarin selepas bersalin

Sy kena consume ubat cair darah (Warfarin) selepas bersalin kerana ada darah beku dalam paru2..ada tak susu yang boleh diminum selain enfamama?dah nak masuk 3 bulan takut nak makan sayur hijau..sebab nak jaga bacaan INR punya pasal.. Dan ada tak sesiapa yang ada pengalaman masalah darah beku mcm saya?just nak tau ada apa2 pantang larang tak selain mkn sayuran hijau?

1 Balas

Sy masih warded d HKL sejak 11.april, hari ni da seminggu, gara2 bp tinggi, lost eye sight mata kiri. Baru bersalin emegency csec 28.mac, rindu sgt anak. Doc on ubat warfarin, hari2 x tau nknmkn ape dah nk jaga INR. tp doc pesan jgn mkn sayur hijau sj.