nak tnya

Betul ke klau bersalin kali kedua dn seterusnya akan ada darah beku. Ada petua tak spya xde darah beku..

1 Balas

Darah beku @ Pulmonary embolisme ke?semua prpmn bersalin ada risiko kena, tp berisiko tinggi 1.Wanita berusia 35 tahun ke atas 2. Wanita obes 3. Perokok 4. Mengandung anak kembar 5. Wanita yang mengalami masalah lain seperti praeklampsia, paru-paru, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung 6. Kerap mengandung (memiliki anak yang ramai) 7.Bersalin Pembedahan