mcm mana nk atasi awal trimester pertama

sy jd angin satu bdn..loya sakit pert cirit birit . mcm mna nak atasi ya

1 Balas

Redha dgn ujian kehamilan. Didik diri sabar dan syukur. Insya Allah, kita diberikan kekuatan hadapi ujian kehamilan ni. Just semat dlm fikiran, ujian ni sementara sbb Allah nak kurniakan anak kpd puan. 🥰🤲🌻 Enjoy the moment ya. Cirit birit tu, kalau 4 kali sehari berlarutan 48 jam, pergi jumpa doktor, takut dehidrasi. Pastikan minum air kosong secukupnya. Mcm saya air kosong pun tak selera. Tapi paksa juga minum air suam 3 teguk sekali minum je boleh. Tp cukupkannya utk sehari. Kadang dpt 1 liter ke 2 liter.