conpius upt positif dan negatif

sy ingin bertanya, pada mulanya sy test upt seawal 5pg then nampak 2 line tapi line T tu samar².. then esok pg dlm pukul 6 tu sy try cek lagi dan keputusannya negatif (mmg xnmpak line t langsung.. adakah upt tu boleh jd sebaliknya dan adakah kerana sy minum air dlm tempoh 3j sebelum cek membuatkan hcg jd kurang detect utk upt tersebut.

1 Balas

Mungkin kena repeat lagi upt hari lain. Pada pendapat saya, mungkin minum air tu takkan mengurangkan hcg. Pendapat saya tu based on 1st experience saya buat upt bukan on early morning. Saya buat waktu tengahari nak ke petang, lepas balik dari kerja. Waktu tu dah makan, minum dan result mmg positif. Alhamdulillah, tapi saya pun buat upt sekali je. Dah dapat positif tu saya tak repeat buat upt lain. Terus pergi check kk sebab period dah lewat sebulan lebih. Dan kk sahkan positif juga. Maaf ye, saya takde experience repeat buat upt. Mungkin Ibu2 lain boleh share experience dan kenapa upt berbeza bagi result yg berbeza #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y ago

tula kan..sbb bila bc kat mana² info ade yg bgtau if minum air boleh jdkan hcg kite utk test dgn upt xbdpt bacaan positif. tp xpe..sy tggu 1 week lg mcm mana.. kalau kata upt rosak wallahualam la.. sebb selalunya kalau sy test mmg terus je negatif kalau betul xpregnant.. ni tetiba naik 1 lg line T dalam keadaan samar tp boleh lagi nampak.. mcm sis dah lewat sebulan mmg compem² positif sebb tu cek waktu bila pun akan positif.. dulu sy xmcm ni pun.. tetiba kali ni jd pelik pulak..