Normal ke ada darah coklat2

Sy hamil 9minggu. Normal ke kalau ad keluar darah coklat2 keluar? Ad sesape mcm sy tak?

6 Balas

Better pergi klinik or hospital check. Saya pregnant first gugur, pregnant kali kedua ni keluar darah coklat jugak masa 7week. Pergi klinik doc bagi ubat kuatkan rahim. Pergi hospital pun doc bagi ubat sama jugak. Habis ubat tuh Alhamdulillah darah tak keluar dah. Cuma kene berjaga-jaga jugak la jangan buat kerja berat2.

14h ago

Lama x tempoh darah tu kluar .. sbb saya ada kluar drh coklat mcm tu tp sikit tp dekat seminggu dah

sy pernah masa preggy kali kedua tapi sekjp je alhmdulillah selamat .. yg first preggy pun pernh spotting selama 7 hari sy tak amik tau last2 gugur .. nasib baik yg kedua selamat .. baik awk cek la dulu tanya misi ke ape

saya ada keluar darah coklat time 7w . saya terus gi klinik . Dr bagi duphaston kena makan sampai 12w . scan ok nampak baby nampak heartbeat cuma kedudukan baby dah rendah sangat tu dr suruh makan duphaston sampai 12w

Saya pernah. Nasihat saya, elok puan dapatkan rawatan di klinik atau hospital. Nanti doctor akan bagi ubat kuat rahim. Kalau dibiarkan, takut ganggu fasa penempelan.

Saya pon tengah mengalami skrg ni .. saya dah pergi refer klinik dr bg ubat kuat rahim tp skrg dah seminggu lebih masih ada jgk.. coklat tu bercampur dengan keputihan saya

11h ago

Knpe sye g klinik die x bg ea ubat kuat rahim…klinik swasta

saya pernah 10week sampai rasa berpikr bnyk nak pegi hospital ke tak.. tapi selagi bukan darah fresh mcm gugur Tu, tenangkn diri jela gitu pikiran 🫠