Perut memulas2

Sy hamil 35 mggu 6 hari....Perut sy asyik mengeras je pastu memulas2....Pastu asyik sakit pingg jew ngn pinggul...adakah tu tanda2 nk bersalin??

1 Balas

Braxton hicks tu. Braxton Hicks contractions, also known as practice contractions, are sporadic uterine contractions that sometimes start around sixteen weeks into a pregnancy. However, they are usually felt in the second trimester or third trimester of pregnancy. Kalau mengeras non stop, sila pergi hospital. Saya bersalin genap masuk 37 weeks & tandanya perut mengeras