bp naik

Sy hamil 10 weeks..sejak2 ni bp naik.. Any suggestions x ibu2

7 Balas

Cuba sis amalkan jambu batu.. Kalau sis search khasiat jambu batu sis akan tahu. Saya amalkan jambu batu. Jangan lupa Sis kene juga jaga pemakanan. Bangun tdo saya dh mkn jambu batu simpan dlm freezer.. Tghari perut rasa lapar tu mkn jambu batu dulu then baru makan nasi. 1biji tu boleh buat 1 hari. Sis cubalah dulu sbb ikut penerimaan tekak kita awal2 preggy ni.. Ada yg x boleh nak terima.. Asyik loya aje kan.. Cuma sentiasa think +ve. Relax ambik angin pagi2... Just sharing.

Kawal mkanan kot, jgn amik bnde berat... Ehh tk thu la kn sis... Sy pn da mula nk naik da BP ni... Masa dlu2 cek baru 108/71 mcm tu... Skrg ni lak cek naik 132/81...

Sy pn bp naik ni..sejak 32 weeks..naik mendadak..ni dh 35 weeks..tgu keputusan doc aje nk bersalin..mkn ubat dh smua xjln..ada ape tips x dr mommy smua..

minum air lemon bleh turunkan bacaan darah timggi

Ibu kena banyak rehat jangan stress2

Maaf nk tnye.. Berapa bacaan normal?

5y ago

Ohh.. Klu lbeh 120 mksd ade drh tinggi la ye.. Ok.. Thanks

maaf tanyaa. bp tu ape ye?😅

5y ago

oh yekee. terima kasih 😁