tips elak gdm

sy first mom dan tak familiar sgt dgn gdm. ada tips tak utk tak sangkut gdm? now dah 9 weeks. mmg tak boleh minum air manis langsung ke? sbb da lama tak minum teh ais since mengandung ni teringinnnn #1stimemom #advicepls

2 Balas

boleh je sekali sekala but jgn bnyk.. and klu boleh elak minum air bikarbonat . . . tea coffee plk bolh turun kn HB... dri awal pregnant elok kerap bnykkn minum air kosong... and dlm masa yg sama boleh elakkan sembelit ,kencing kotor & keputihan yg xnormal...

2y ago

thank you sis 😄

ya tak boleh minum air manis. diet no sugar and less carbohidrat

2y ago

untuk 9 bulan ni ke sis?