Bantu saya anak first 🙏🏻

Sy dpt tahu preggy masa 6week . Sy ttc 11bulan . 3kali sy check sndri upt + . Sy excitedddd sgt g scan swasta lepastu tk nampak apa2 lgi sbb rahim sy kedalam . Lepastu doc tkleh sah kn sy hamil ke tk sbb tk nmpk sedangkn sy dh test 3kali tau + . Doc tu make me emosi tapi i still rasa i preggy . So apa i perlu buat ? #1stimemom #advicepls #bantusharing #mommybuntu

2 Balas

gi kk. kalau x sure, kata je nk test air kencing utk pregnancy test. kalau positif, buat buku pink trus kalau boleh. sebab lain tempat lain masa bukak buku. xpon bagitau je nurse yg awak dah scan tapi dr kata rahim awak ke dalam, so x nampak. mungkin boleh dicepatkan bukak buku tu. son worry, nurse ramah2 dan jenis ambik berat pasal ibu ngandung. moga dipermudahkan urusan ok

3y ago

Terima kasih semoga dipermudahkan urusan awk juga

dh try g chck kat kk x sis? sbb klu chck d kk, mmg mreka akn bg test upt lg..klu test upt +, sis preggy la tu..ni bdsarkn pngalaman sa..

3y ago

Alhamdulillah awk sy dh dpt date appointment dgn kk 29/12 ni doakan sy ye sblum tu kemarin sy ada buat upt test lgi line terang sangat Alhamdulillah