Hrini officialy sy 35 weeks

Sy dh masuk 35 minggu dah harini, rasa tksabar nk bersalin, tklarat bawak perut 😭 ibu ii ada tips tak nk bersalin awal , 36/37 minggu ke , sbb sy penat dgn keadaan badan yg tkkuat ni huwaa, alahan sy dtg balik rasa nk muntah smua bnde yg sy mkn, bdn sy pun dh sakit ii , #seriusnanya #ingintahu

18 Balas

saya dh dua kali pregnant. dua kali sy perasan ujung2 pregnancy akan ade perasaan mcm awk ni. rasa x best. rasa bila lah nak beranak, rasa semua benda tak kena kt mata saya. dengan heartburn lagi. dengan berat naik kene buat bsp setiap dua hari. contraction on off. sy rasa lah kan normal kot ade perasaan cmni. perasaan tak larat. perasaan badan dh x fit nk buat kerja. sakit2 badan. kalau awak bukan high risk doa2 lah masa berlalu dengan cpt.. semoga urusan awk dipermudahkan.

Haa?? jangan laa nak lahir 36w sbb 36w baby masih pramatang tu.. kalau 37w boleh laa. Boleh tengok cara bagi bukaan cepat berlambak kat tiktok, takde tiktok kat youtube pun banyak. semoga dipermudahkan semuanya, enjoy ja journey ni kalau boleh jgn lah fkir bgtu nmpk macam awk merungut pulak nt makin awk kata bgtu baby kecil hati plk kat dlm tu.. Semua tu dri diri awk, klu awk buat mindset penat then penat lah awk rasa.

4mo ago

Syukurlah anak semua sihat kn. Tp kita kna tau jg pengalaman smua beza2. ada yg rezeki anak sihat, ada yg rezeki dpt anak bnyk masalah dan perlu pengorbanan..

faham sgt sebab penat bawak perut. badan pun rasa sakit2. nasihat saya banyak kan berjalan n bergerak jangan duduk n rehat je kalau nk baby keluar awal. cari senaman utk cepatkn bukaan byk skrg ni kt tt. tapi kalau boleh biarlah 37w ke atas baru keluar sebab kalau kurang dari 37w bby kena duduk dlm nicu. kita yg dalam pantang ni pun mcm bukan dlm pantang nanti dgn emosi terganggu rindu baby lagi. good luck mommy. semoga dipermudahkan semua urusan ❤️

Sis tggu sja tanda baby nak keluar, jgn dipaksa biar bby lahir naturally.. saya punyala nak baby keluar ikut due haritu tapi baby nak kluar awal juga😭😂 kesian baby kena duduk nicu cucuk sana sini. Lepasni kalau rezeki pregnant lagi taknak dah sy aktif sgt bergerak.. srs, kesian kat baby lahir tak ikut due tak cukup matang. Apapun smoga urusan sis dipermudah.. keep strong, bykkan rehat shja hujung2 ni..

4mo ago

Saya dulu nk baby lahir cepat2 sebab nk g konvo. Wktu tu 37weeks.tiap2 hari doa biar baby keluar. Sudahnya baby keluar 39weeks. Sehari sebelum konvo🤭. Tapi hikmahnya,baby xde masalah sehari je stay hospital. Bila nmpak anak depan mata dh xingat nk g konvo😂😂. Enjoy je pregnancy ni,Allah akan hantar anak ni tepat pada masa yang kita xjangka tapi penuh nikmat😉

Saya pun tak larat.. saya bakal masuk 37 minggu Rabu ni so saya dah nekad nak berjalan sakan dan bersenam untuk mudahkan baby saya keluar 🤭 Saya takut tapi at the same time saya tak sabar nak jumpa dia 😅 Dia pun dah terlalu besar dalam rahim saya. Berat dah 3.33kg lebih 😅😅😅 memang penat nak bawa 😭😭😭😅😅😅

harini mom rasa nak cepat2 baby keluar.. esok2 baby dah keluar mom akan rasa masuk laa balikkk senang lg nk jaga dia ikutttt je🤣😂 seriously, enjoy la time anak belum keluar ni, sakit penat bwk perut alahan2 lagiiii senang dr nak penuhi keinginan org yg tkleh bagitahu keinginan dia mom., penat mental mom

4mo ago

Haha yaa betul. kalau nak ulang balik masa sy rasa penat nak bawak perut ni lagi senang nak handle dri penat yg kita akan rasa masa nak jaga baby nanti. Pasti pernah ja terdetik nak rehat yg ckup tp mmg x akn pernah ckup sbb kita nak yg terbaik utk anak kn. penat x ckup rehat tu dibelakangkan hehe

saya dua2 anak2 bersalin 36w sis...xdak tips apa2,trun tanda p0wn dak..p checkup besa ja tiba2 doktor nk check laluan..tgk2 dh buka jalan...skrg hamil anak ke3 dh 23w,.doa2 kali nie bg cukup due date..kesian ke anak2,lahir cukup berat p0wn kuning lambat hilang..dok kena ulang p kk ja😔

kalau dh masuk 36/37 week, bole dh g jalan mall xpun kemas2 rumah, sy kemas rumah 2 tingkat, pastu g jalan2 mall, pastu 37 minggu dh beranak...sbb ada gdm takut la lmbat nnti ceaser

sy bsalin 35w kedua2 ank..klu blh jgn lh sis bslin awl..biar ckup bln..risiko kt baby..nt dok kt icu lama..cucuk sana sini baby..punca sy jln & letih lh jd bsalin awl

bnykkn berjln.. ank sy dua2 37weeks.yg ketiga ni xtau lg..hrp mcm kakak2 dia jgk.. skrg mmg sy bnyk berjln even penat pn sy jalan je.. due bln 3 ni..

4mo ago

36w ke bwh prem , 37w ke ats dh matang .