Pegi pac kena warded ke tak?

Sy dh 39weeks 3hari tp tkda tnda bersalin. Cuma kerap mengeras, rasa memulas & ngilu dkt bawah. Tp sakitnya mcm 4/10 je bole tahan lagi. Tp tk larat dh nk bawak perut weyhh. Mengahhhh sgtt😂 Kalau sy gi pac kena tahan tak? Sbb dh nk masuk 40weeks. Masa 36weeks aritu scan pon dh 3.2kg doc kata baby besar tp sy check up smua normal tkda gdm, gbs, hb & bp pon cantik. Risau baby besar2 nk meneran tuh nti cane tah. Dah sy ada buasir teruk. Skrng nih ramai tkut sakit contraction tp sy takut buasir koyak ke apa sbbnya sblm kwen dh penah kena. Dh membaik tp preggy jd tersgt teruk+buasir mybe sbb tekanan dr baby. Ada ibu2 bole share pengalaman?😅

2 Balas

saya 39w juga, ngeras makin kerap. sakit belakang, area pinggang n ngilu kt bawah. ni gi hospital kena tahan sebab dh ada bukaan jalan. better check risau dh ada bukaan tu 🤭

2mo ago

sama sy 2/8 jgk. ouh kna balik ke? ingt kna warded sbb dkt due dah. dia suruh dtg kalau betul2 contraction kerap lah ya?

klau sakit mengeras tu makin kerap better pergi je pac ..