18 minggu normal ke perot xbesar ..perot saya nmpak mcm 14 minggu je..

Sy dh 18 minggu masih terase bimbang dgn kebesaran perot..normal ke.??.sy kurang makan ubat yg doktor bagi mcm obtimin,vitamin,dan ubat tambah darah..sbb bile mkn ubat2 tu bau kuat sgt..sy mkn mesti nak muntah ..sy tak boley telan air masak,dikira air putih lar..kalau minum air yg ad perase boley ke utk telan ubat??..jadi jarang mkn..#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

pasal perut tu, lain kandungan lain perubahan fizikal kehamilan. Asalkan semasa cek up di klinik, diri awak dan kandungan ok, tak perlu lah nak susahkan fikiran dgn bimbang tu. cuba mkn ubat pd waktu mlm 2 jam slps mkn sblm tidur. makan ubat dgn air sunquick. lepas tu terus tidur. kena minum air kosong secukupnya. minum yg suam 3 teguk perlahan2.