Muka breakout & berjeragat

Sy dari mula pregnant jeragat start naik banyak kt muka. Adakah ni disebabkan hormon? Ada sesiapa yg ada masaalah yg sama ke?#firstbaby

23 Balas

sy pulak trbalik sis.. mse preggy ni elok lak muka sebiji jerawat pn x naik. suami dgn member tgur muka cerah. pastu liang pori jd kecik. pdhal strt dr awal tau preggy sy stop trus pkai pape kt muka even pncuci muka sekalipun. kuar secalit bedak pn x pakai. betul la kot hormon setiap ibu ni lain2 yer..

Sama, lepas tu saya pakai serum yg lulus kkm. Saya tanya doctor saya dulu before nk pakai. Bila dia kata bahan2 dlm serum tu selamat baru saya pakai. Alhamdulillah dh tk kusam. Dh 4 botol saya guna. Skrng saya jadi agent. Apa2 bole whatsapp 018-3891239. Rm15 sahaja

4y ago

Kins & kats glow serum. Bole tengok instagram ni @kinsandkats.kl

Saya pun macam tu, awal2 naik jerawat sampai segan nak keluar. Bila banyakan bacaan, tu semua normal. Perubahan hormon. Mostly pengalaman dah bersalin, after bersalin dah okay semula awak. InshaAllah 🤗

sama laa saye sis. naik kat muka dgn bdn. habis muka breakout teruk bdn pun. lps bersalin saya pakai produk yg hilang parut. alhamdulillah okay. cuma skang ni masih rawat lg laa . hihi 😂

Mcm sy la pregg anak no 2 ni muka breakout jeragat timbul kulit makin gelap😔😔.. Masa anak first tu ok jak tiada mcm ni 😅😅leher pun dn kulit pun maki gelap sabar la 🤭🤭

Pembawaan baby. Tpi lps bersalin kulit terus halus. Sy pula prgnant ni kli adik beradik kata kulit mkin cerah tpi nmpk tua😂. Mungkin sebab sy pemalas nak urus diri kot hihi

Saya masa preggy anak first 1st trimester byk jerawat kat dahi2 lama dia hilang. Pahtu masuk 3rd semester banyak hitam2 kat badan. Tp tenang ye. Nanti lepas bersalin hilang

sama..13 weeks jerawat naik penuh especially kawasan mulut dan dagu..nasib baik lah musim pkp ni kalau keluar pkai mask boleh la cover..

4y ago

pakai brand yg chemical tak kuat..kat watson byk..cm saya brand simple..tak berani nk letak ubat jerawat..just toner n mosturizer ja..biar lah jerawat tu kecut sendiri 😅

hormon la tu sis...sy 1st trimester jerawat naik kt muka...masuk 2nd trimester ni naik belakang badan pulak... 😭..

hormon tu. nurse dah pesan awal2 kt saya, kalau kulit gelap tibe2, jerawat, xyah risau. lepas bersalin comel balik😁

4y ago

nk pakai boleh je. tapi tgk lah kndungannye. jgn ade chemical bbahaya.