Hi semua.. Nak tumpang tanya, ade tak mommy2 yg pernah alami sakit pinggang awal kehamilan??

Sy dari 6w sampai 8w pinggang sakit2, mohon pencerahan 🙏

8 Balas

Saya sendiri since tahu pregnant sampai skrg kandungan dah masuk (16 weeks) masih lagi sakit pinggang, terutamanya bila saya duduk & baring kt tmpt keras 😂 Saya ada bc few article kt google, semua tue NORMAL sbb baby sedang membesar & baby menolak organ dalaman kita yg menghalang pergerakan dia 😂

Normal. Klau saya, saya perasan sakit pinggang tu jadi bila perut nak membesar. Start dari 12w sampai sekarang 16w. Bed rest dan suruh org urut jelah 😂

Ye saya pernah alami. Mmg awal2 mcm tu. nnt lama2 hilang. Ni dah masuk tri ke 3, dtg blk sbb baby dah start besar

Normal sis.. Banyakkan bed rest je.. Sesekali mintak suami usap2 lembut pinggang tu, bukan urut tau..

Normal sis, kadang tu rasa mcm nk baringgg je sepanjang hari.. Bnyakkan berehat 🥰

normal..sebab awal kehamilan kita akan rasa pms seperti nak period

sama macam sy sis.. awal kandungan 5weeks dh rasa sakit2 pinggang

normal