sekadar luahan

Sy dan suami baru je berkahwin masa bulan 9. Sy jenis yg memang suka pegang fon suami memandangkan dia guna android & sy guna ip , lebih senang sy pinjam fon dia untuk install game 😂. 2 malam lalu sy nak pinjam fon dia utk main game , sy terperasan apps ‘twitter x’ baru ja dia install kan fon dia. So sy terkejut sbb sy tau mostly org tgk apa kat twitter kalau bukan video biru. Jadi sy direct tanya kat suami lah yg platform ‘x’ ni utk awk tgk video biru ke? dia langsung rampas & tanya sy yg mana then dia uninstall pastu bagi balik kat sy. sy trs rasa lain , dia plak senyum”. kami mmg jenis yg kuat brmain & sy cukup faham prgai dia. sy paksa dia utk ckp dan last” dia mengaku yg dia tgk video biru kat sana 😔 sy mula rasa lain kat situ trus sy kluar dari bilik utk tenangkan hati. Bila sy masuk bilik suami tertidur kat katil yelah baru balik dan penat kerja. Sy tak habis fikir apa yg dia tgk kat sana so sy install twitter x tu balik & login guna email dia. Start sana sy terkejut byk post” lucah kat newsfeed dia. Mata sy terus direct kat chat tu, ada 2 chat dia dgn org indo sekitar umur 40an. Dia kata dia berminat nak vcs dgn prpuan tu & puji yg dia suka sbb dia sexy .???? hmm. Sy mengigil pastu sy korek lagi acc dia tu. Di bahagian profile dia ada post” yg dia reply , gitulah jgk pompuan indo 40an post gmbr pakai baju dalam nampak asetnya yg besar tu. Suami sy reply no fon dia kat sana. Sy tak tahan langsung bangunkan suami dari tidur trus sy baling kat dia tanya semua tu. Oh ya , chat tu masa bulan 7 & reply komen masa bulan 5 , waktu tu kami masih bercinta lagi. Suami sy ni jenis kalau bukan dia yg buat dia cakap. Dia cakap yg chat tu bukan dia tapi yg reply komen tu mmg dia yg buat. Jadi sy nangis jelah kat situ lemas terus tak tau lah nak cakap apa. Marah pun tak tapi lebih kepada kecewa ja. Sy percayakan dia selama ni yg dia bukan org yg suka benda” begitu tapi skrg sy nampak itupun yg dah kahwin dah. Sedih sy tak mood dah nak bermain ka nak apa dgn suami. Kecewa sy sampai sy fikir mungkin skrg pun tak mustahil dia akn buat senyap” benda bgitu kat sy nanti. Sy insecure badan sy pun jauh beza dgn ppuan” yg dia suka tu. Badan sy ni kecik , aset pun tak besar , lutut siku apa semua lipatan pun gelap. Sy putuskan skrg utk layan suami makan minum baik” je. Sy rasa nak stop dah layan dia kat katil sampai rasa kecewa sy tu hilang balik atau sy nak cantikkan diri dulu. Adakah kputusan sy ni btul atau salah ? Atau ptut ka sy maafkan dia bgitu sja ? 😔

36 Balas

mcm sy dulu puan. lepas seminggu kahwin bru sy tahu dia dating dgn perempuan lain masa sy sibuk duk urus persiapan perkahwinan. patut la sy mtk dia join sekali pergi hantar borg sama² dia taknak. rupanya duk dating dgn perempuan siap shopping bagai lagi. bila sy tahu mengamuk gila la sy. tapi sebab perkahwinan masih bru jd sy maafkan tapi ambik masa berminggu-minggu jugak la. skrg 4 tahun dh layari bahtera rumah tangga. keputusan sy maafkan dia mmg tepat. dia bukan setakat suami yg baik utk sy tapi ayah yg baik utk anak² kami. sy cuma boleh bg pdapat supaya puan lupakan apa yg berlaku. ni dugaan fasa pertama puan. nanti akan ada byk lagi dugaan puan kena tempuh. benda terjadi sebelum puan berkahwin. skrg puan fokus ke depan. doakan yg baik² utk suami puan.