sekadar luahan

Sy dan suami baru je berkahwin masa bulan 9. Sy jenis yg memang suka pegang fon suami memandangkan dia guna android & sy guna ip , lebih senang sy pinjam fon dia untuk install game 😂. 2 malam lalu sy nak pinjam fon dia utk main game , sy terperasan apps ‘twitter x’ baru ja dia install kan fon dia. So sy terkejut sbb sy tau mostly org tgk apa kat twitter kalau bukan video biru. Jadi sy direct tanya kat suami lah yg platform ‘x’ ni utk awk tgk video biru ke? dia langsung rampas & tanya sy yg mana then dia uninstall pastu bagi balik kat sy. sy trs rasa lain , dia plak senyum”. kami mmg jenis yg kuat brmain & sy cukup faham prgai dia. sy paksa dia utk ckp dan last” dia mengaku yg dia tgk video biru kat sana 😔 sy mula rasa lain kat situ trus sy kluar dari bilik utk tenangkan hati. Bila sy masuk bilik suami tertidur kat katil yelah baru balik dan penat kerja. Sy tak habis fikir apa yg dia tgk kat sana so sy install twitter x tu balik & login guna email dia. Start sana sy terkejut byk post” lucah kat newsfeed dia. Mata sy terus direct kat chat tu, ada 2 chat dia dgn org indo sekitar umur 40an. Dia kata dia berminat nak vcs dgn prpuan tu & puji yg dia suka sbb dia sexy .???? hmm. Sy mengigil pastu sy korek lagi acc dia tu. Di bahagian profile dia ada post” yg dia reply , gitulah jgk pompuan indo 40an post gmbr pakai baju dalam nampak asetnya yg besar tu. Suami sy reply no fon dia kat sana. Sy tak tahan langsung bangunkan suami dari tidur trus sy baling kat dia tanya semua tu. Oh ya , chat tu masa bulan 7 & reply komen masa bulan 5 , waktu tu kami masih bercinta lagi. Suami sy ni jenis kalau bukan dia yg buat dia cakap. Dia cakap yg chat tu bukan dia tapi yg reply komen tu mmg dia yg buat. Jadi sy nangis jelah kat situ lemas terus tak tau lah nak cakap apa. Marah pun tak tapi lebih kepada kecewa ja. Sy percayakan dia selama ni yg dia bukan org yg suka benda” begitu tapi skrg sy nampak itupun yg dah kahwin dah. Sedih sy tak mood dah nak bermain ka nak apa dgn suami. Kecewa sy sampai sy fikir mungkin skrg pun tak mustahil dia akn buat senyap” benda bgitu kat sy nanti. Sy insecure badan sy pun jauh beza dgn ppuan” yg dia suka tu. Badan sy ni kecik , aset pun tak besar , lutut siku apa semua lipatan pun gelap. Sy putuskan skrg utk layan suami makan minum baik” je. Sy rasa nak stop dah layan dia kat katil sampai rasa kecewa sy tu hilang balik atau sy nak cantikkan diri dulu. Adakah kputusan sy ni btul atau salah ? Atau ptut ka sy maafkan dia bgitu sja ? 😔

36 Balas

Lain btl dgn husband sy, kami jnis prngai cam bdk sjak kawen smpai skrg ni dh 2 taon lbh n sy pn tgh pregnant ank 1st skrg, kami jenis dua2 xminat ‘brsama’ dri awl kawen smpai skrg xp kami masing2 suka brmnja, biasa tgk hp suami dgn history pape smua memg xde brkaitn vdeo blue. Trfkr jgk mcm psgn xnormal pulak kami. Blh pregnant pn pelik jgk rezeki sgt, dlm staon bbrapa kali je ‘brsama’. Mngkn kami jnis dua2 kurang brnafsu dsbbkn prngai kami mcm bdk kot xp entahlah nk jmpa doktor segan pulak sbb dua2 muda lgi 29 umo.

Ini baru fasa permulaan sis, mcm sy dulu waktu mula2 kahwin, baru seminggu kahwin nampak history YT dia buka video tu, mlm tu dia tak sentuh sy pun tp tgok video tu, rasa sakit hati betul masa tu, esoknya sy tanya husb knp tgok video tu, saya dah ada tp kenp masi nak tgok ,sy marah husb... husb diam je la.... lama juga la dia tak tgok video tu, bebrp buln leps tu kantoi lg dia tengok, sy marah lgi... lepas tu dah tak nampak lg dia tgok video tu,.. dan skrg alhamdulillah,hubungn pun makin baik... dah 4 thun kahwin, ...

bagus suami sis mengaku kesalahan dia. ada sesetengah suami even buat salah pun takmau mengaku.. mungkin tu laa kelemahan dia sis suka tengok benda benda gitu. semua orang tak prefect sis. cuba sis tengok balik apa yang suami sis selalu buat yang buatkan sis nak kahwin dgn dia. ingat balik apa perangai yang sis suka tentang suami sis. sis slowtalk dgn suami yang benda tu sis tak suka, dan sebab apa suami sis kahwin dgn sis? akad nikah tu bukan semua orang boleh buat.

8mo ago

betul....lebih baik dia mengaku dari dia tak mengaku...biasanya mcm ni sbb tabiat...susah nak buang tabiat buruk ni.

Ramai je sis suami yg tgk bende lucah, sy rasa semua lelaki kot. Siapa yg kata suami die suci murni tu mmg kene tipu la. Itu mmg dugaan zaman sekarang. Sy pon rasa tawar hati nak layan die di ranjang, pergi la sex dgn pompuan yg die tgk tu, sejenis loser betul laki aku ni ( nasib baik anonymous haha) Sy dlm fasa tgh marah ni. Kalau die suke tgk bende2 camtu, ape perasaan die kalau kite pulak layan video2 negro yg sudah pastu lagi besarrrr dari die punye? Tau pon nak rasa insecure huh!

7mo ago

betul tu suami sy pon tgok masa mula" kantoi dia cakap maybe anak yg umur 4 tahun main tekan..skrg setiap kali free sy tido mesti dis tgok sy selalu check fon dia.. bila tegur dia senyum dia cakap dia x tahu... skrg kami da jauh da x de seks..sy x de minta dia pon da x de mintak untok bersama..biar la dia sy da penat nk tegur bila tegur dia x terima x mengaku walaupon ad bukti

sye pon lbih kurg gitu la mse tunang dulu kantoi die dok chat ex lgi kata rindu la ape la ..time tgh mengandung pon curang chat ex lagi pakej main omi ngan michat... siap dating time keje pastu bru sehari beranak sye kat hospital lagi ngaku single la xde jodoh agi la ape...tpi jenis sye klau syg jdi bengong maafkn jgk walaupun mcm ii die buat..nasihat sye sis pikir btul ii jgn jdi mcm sye sentiasa nangis

8mo ago

haah jatuh talak...kne kawen semula la hmm ank pun jdi aihh nk ckp pun serba slh

Pada saya. Focus pada diri awak dulu. Buat apa yg awak rasa nak buat. Awal2 mmng akan jadi trauma. Sampai nak check semua apps dalam phone. Bende tu akan ambil masa. Berbulan juga. Last2 fikir lantak la die nak layan lg bende2 gitu. Dah tegur, bukan tak tegur. Tapi kalau masih layan juga, itu hal die. Lepas tu doa, Kalau nak kantoi bukan dengan kita lagi. Tapi dengan kluarga dua2 belah pihak.

sama mcm suami sya..tiap² hri layan bigo chat prmpuan..bila dh kantoi jwapnnya msti "tngok je bknnya apa pn" hati isteri mna yg x sakit cmburu bila tngok suami pnggil prmpuan lain syang...bila sya dh mrah² baru dia delete apps tu mnta maaf..tpi kjap je..bsok² buat lagi..last² sya dh mlas tngok prngai dia mcm tu..sya biarkan je...dh 4 tahun khwin prngai still x nk brubah...

saya rasa betul keputusan sis tu. nak bersama bukan kena ikut timing suami je. timing isteri pun penting juga. dah kalau awak tak ada mood nak bersama, bagitahu je dia. kalau dia tanya ke marah ke sebab apa, terus terang je awak belum habis kecewa dengan apa yg awak jumpa haritu. dia tak boleh paksa awak maafkan dia, dah memang dia yang salah.

kalau saya di tempat puan kan. Hmm saya ni jenis cepat serik. Sekali dua kau buat boleh ku maafkan kali ketiga.. memang saya akan buat sesuatu di luar jangkaan. Saya lebih rela tak bersuami kalau dia masih ketagih bende tu. Tapi apa pun sis slow talk la dengan suami sis. hopefully semua getting better ya sis.

sabar ye awk, sya pun jenis suka tengok phone suami yelah kdg suka layan game dan main tiktok kat phone dia. tapi so far tak pernah lagi sya nampak ada posting pmpuan, apps pun tak banyak. Ikut kata hati awak, kalau mampu maafkan awk maafkanlah dan cuba slowly nasihatkan dia supaya berubah, sabar bnyk2 ye.