Doakan Saya

Sy dah lewat 5 hari.... Baru cek upt harini...tp bulan sbelum ni sy tak jumpa opk positif jd sy ragu2... Jenama ni boleh percaya ke..

Doakan Saya
15 Balas

upt ni la upt pertama berikan sy result positif. bila ingat balik mmg x sangka. saya ni TTC 3 tahun, bulan2 memang cek upt sebab kerap juga lewat period 3 4 hari. Upt jenama ni murah, beli kat shopee, sy beli banyak2. Alkisah masa sy cek, sbnrnya suka2 cek sbb dah hobi eksperimen air kencing sndiri tiap bulan. hahaha. sy cek tghari masa nk solat zohor, lepas kencing, celup upt ni, sy terus wuduk utk solat. Upt tu tinggal mcm tu je, x mengharap, sbb dah mcm rutin. 😂😂 Lepas solat sy masuk bilik air balik, tiba2 trasa nak cek result upt. Result sy sebiji mcm gambar sis ni, pudar smar2 yg sama. malam tu sy cek lg, pudar juga. esoknya cek lg, masa tu tgk makin terang, line pun cepat je keluar. period lewat sehari sy terus cek guna clear blue, belum seminit dpt result pregnant. heheheh..

4y ago

Eh sama la kita... Lepas tu sy cek hari2 n makin terang.... Alhamdulillah.. Smoga baby kite membesar dgn sihat... Ttc 2 years ++

saya pun guna yang ni, in shaa Allah tepat. sehari lewat period saya guna, keluar double line. tiap hari sepanjang seminggu saya guna upt yang sama, tiap hari juga result makin pekat. kalau ikut kiraan habis period dalam apps ni, saya dah 5w3d tapi belum pergi check klinik lagi. Hihi in shaa Allah ada rezeki kita sis 😊

saya pakai jenama ni, DPO11 sebelum due period saya dah cek preggy ke tak, excited punya pasal. saya dapat result mcm sis ni. pagi tadi pakai clear blue, dapat positif yg terang, hari ni baru sehari lewat period.

4y ago

alhamdulillah.. 😉

Saya pun guna upt ni, tapi masa tu period dah lewat 8 hari. Nk pastikan lgi sis boleh cuba jenama clear blue. Tp nmpak mcam +positive

4y ago

Aamiin.. 😊

Alhamdulillah tahniah sis. Semoga kandungan sihat. Sy baru berkahwin last month. Doakan giliran sy plk nnt ye. Hehehe

positif tu..sy pun guna ni.. pastu repeat pakai clear blue naik 2-3 weeks..

Tahniah sis. Semoga dipermudahkan. Doakan giliran saya pula. Hehe

4y ago

Terima kasih... Aminn.. Semoga awak diberi rezeki zuriat.. InsyaAllah

Positif tu sis.. Kalau sis ragu2 sis guna digital sis

Tahniah sis. Mudahan lepas ni giliran saya pula 😊

Saya test upt guna jenama ni. Skrg tgh pregnant 36wk dah.

4y ago

Alhamdulillah.... Smoga dipermudahkan urusan sis bersalin...