salam sis2 semua..s

sy dah ada 3 girl..dan harap no 4 ni boy la..tp kalau girl plk pun sy x kisah jnji selamat..dari pngalaman sis semua..mcm mna nak tahu pregnant bby boy yer..baru 16w4d..ingat 20w lebih baru nk scan kat swasta untuk tgk jntina

11 Balas

Kita 3boy..lekat no.4 xsengaja.dan xperasan ngndung.niat nk gugur sbb no.3 kecik baru nk masok 2tahun awal ngndung aritu.saya mkn2 nenas hari2 kebal baby ni..pasrah terima je kot yg ni girl..sekali scan boy juga..sekarang dah 3bln..xpela..nk besalin dia mudah.kuning pun xkena..pntang smpai sekarang senyum je.baik xde maragam susah tdo mcm ank2 sebelom ni nk tdo kne ddoi bg nk rak..yg ni ade kelebihan dia..terima seada nya..suami pun kata xnk girl.sbb girl susah nk jg..jadi mami ttup kilang.amin😅

Masa ank ke dua saya malas nk melawa .. pucat j mukA. Serba serbi Masai j .. tx de rasa nk mencantikan diri.. kuat makan.. baby kuat gerak.. org tua2 sini kata kalo dah mcm gitu gayaye.. mabby baby boy.. saya dah Ada ank boy... Yg tiga lg girl.. hubby minta boy lg.. tx mcmana dah tersangkut.. minta2 Kali n dikurnikan baby boy.. sbb ciri2 yg sya ckpkan tadi mcm sama sekarang

sy dulu time preggy ,usap perut smbil pnggil nma muhammad sbb mmg nk baby boy ,alhamdulillah 2x scan mmg b0y ,kuar pon boy 😂 sy pnh dgar ada ustaz tu crita time wife dia preggy usap prut ,klau nk baby girl pnggil nma perempuan ,klau nk baby boy pnggilkn nma muhammad ,wallahualam 😊

Sis yg ke 5 baru dpt girl yg 4 lg boy..tu pun kira pasrah dan tawakal saja masa mgandung..alhamdulillah dpt jgk..mungkin rezeki agak lmbt..bnyk berdoa dan tawakal..semoga puan dpt bby boy,tanda2 tu x sama dgn org lain,kena scan baru blh tau jantinanya

Tblik kita sis..sy 3boy hrp 4 ne gurl..tpi klo Allah sdh bgi lg llki..redha psrah Jaaa..mgkn sdh d tulis pjlnn hdup bgtu.. Biarpun hti mc trsa brhrp mw...bsar dugaan.. :-)

Terbalik pule ngn sy..sy dah 3 boy.kali ni harap gegerl pula..scan 4 kali dkto ckp gegerl.apa pun yg penting baby sihat dan selamat

sy pulak 2 boy, nk gegirl tp nampak mcm boy jer lg sbb org tua2 kata perut bulat kedepan tu selalunya boy

5y ago

tu lah, ni dah bersalin alhamdulillah dpt gegirl pulak

Wsalam.. saya test guna niy sis.. 2x test link pink.. Alhamdulillah scan 2x pon mmg girl..

5y ago

5 weeks dah bole detect ye ke nak tgu besar g kandungan?

Samalah n sya 3 girl...n berharap sngat nk boy yg ke 4 nie😊

nasib sya ada sangkut 1 anak lelaki...