Kupang boleh makan ke ?

Sy dah 5 bulan . Boleh ke nk makan kupang ?? Ada kata boleh ada kata tak boleh . Jd kompius . Mana stu yg betul .

8 Balas

Boleh jer makan. Time saya preggy dulu makan jer yang teringin but doa dulu semoga apa yang kita makan tu tak menjejaskan baby. N tak silap saya makanan laut ni kaya mineral so bagus untuk baby. Allahualam

saya masa preg semua benda sy telan.. mcm sushi,air kelapa,nenas.. tapi semua ats bdn kita.. kalau awak ok teruskan makan.. kalau rasa bdn lain,jgn makan.. hihi

Saya segala jenis seafood sumbat je makan, and ada alahan tapi belasah je makan asalkan benda tu kasak dan tak mentah

12mo ago

okay tq . hehe

boleh sis. I pernah mkn 1st 2nd 3rd juga 😅 Saya sefood lover. selalu pergi mkn shellout yg ada kupang .

Boleh yang penting fully cooked dan takde alahan

12mo ago

okay tq awak

Pastikan kupang tu masak dgn btul, bersih

bolehh waktu anak prtama sya mkan slalu..

knapa x bleh ya...sy mkn je..byk jgk sy mkn 😅

12mo ago

entah ..sy pun tak pasti knp tak bole.. itu yg tanya .