40 week

Sy dah 40 week. Still x ada tanda nak bersalin. Sape mcm sy jugak? Risaunya.. Yg jd lg stress bila org sekeliling asyik bertanya je bila nk brsalin ?

17 Balas

Jangan tertekan ye puan. Saya pun lewat juga bersalin sampai kena induce. 😅 Nurse, orang keliling duk tanya bila nak keluar baby nya. Saya jawab je dah baby nya seronok duduk dalam perut, nak buat macam mana. Serah diri selepas seminggu lewat, sekarang anak nak setahun dah. ❤️

5y ago

Hihihi. Kena betulkan persepsi orang terhadap induce. Ada yang terus rasa sakit selepas masuk ubat dan bukaan cepat, ada yang kena masuk 2-3 kali.

Sy pun selalu overdue..tiga2 anak overdue,yg sulung 11hari post dated baru bersalin,banyakkan berjalan yer n buat squat n makan puas2 nnti dlm pantang dh xleh makan😉

Samalah... sudah 40 weeks 5 days.. stress jugak org asyik bertanya bila nk bersalin.. if only i have an answer to the their questions.. haih

Sy pun mcm sis, orng selalu brtnya sdh brsalin kaa blum buat sy stress jwb soalan durang.. Skrng 40w 2d.. Bby first tpii blum daa tnda²..

sama. sy due date hari ni tp xde tanda apa² pun lg. semua org xsabar dah. Tanya sy da bersalin ke belum 😅

Jangan stress sgt.. saya bersalin ank pertama n kedua 41 minggu. Bby kuar sehat je. Dua2 gegirl

Nk risau kenap.lau smpy due xbersalin doc mesti suruh bersalin.xpayah la risau buat stresss je

sama lah sis.. sya pun mcm tu juga... dh 40week... due hari ini 9/2/2020 first pregnancy

Sabar ler mumy.. Bby suke dok dlm tu. Hihii.. Cube pjuk2 dia sruh kua cpt..

Relax sis.. Sya pun mcm to mula2 risau lah..sya brslin 40week 4day☺