Normal ke keluar cecair

Sy dah 36 minggu. Kdng rasa nyilu kat kemaluan. Ada kluar cecair jgak mcm terkencing tapi tak banyak. Sy tak rasa cecair tu keputihan sbb takde warna. Normal ke cecair tu?

6 Balas

sya pon mcm sis jgk. kadang2 kluar cecair. sya confused. itu air kencing atau ape. sbb trimester 3 ni dh 37 week. asyik sngt nk terkencing g toilet. tdo mcm pon ssh. asyik terjaga nk kencing. xbole tahan2. bawah perut akan rase berat dan sakit lak.

try pakai pantiliner. kalau berbau mungkin air kencing. kalau tkde baru tu tk normal ya ibu, takut leaking air ketuban tu. jernih atau berwarna, tetap kena ke pac. bahaya leaking air ketuban ni. baby boleh lemas.

normal bila terkencing sikit² sbb kepala baby dh msk kat tmpt dia nk get ready.. cecair jernih ni kadang hormon.. selagi x warna kekuningan & kehijauan still ok .

mengalir ke? cube try kagel, kalau still mengalir jugak, boleh je pg hospital, tkut yg keluar tu air ketuban.

1y ago

dia tak mengalir. tapi dia kluar mcm trkencing. byk kali jgak la dlm sehari

same. mcm tkencing. kena kerap buat kagel utk control muscle

sama la kita malam td keluar cecair.. sy 36 mnggu 3 hari